گرچه دیسک دژنراسیون مشکل عمده ای در کودکان و نوجوانان نمیباشد ، اما در هر سنی احتمال بروز بیماری دیسک وجود دارد . این بیماری در کودکان بنام دیسک جونیل یا جوانان نامگذاری میشود و با بروز کمردرد در کودکان خود را نشان میدهد . بیماری های ژنتیکی و ضربه از فاکتورهای اصلی در بروز این بیماری در کودکان میباشد .
فهرست موضوعات
چگونه دیسک جوانان و ندول شمورل ایجاد میگردد؟
هنگامیکه قسمتی از مهره ها بنام end plate دچار ضعف شود فشارهای وارده بر دیسک را بدن بیمار نمیتواندتحمل کند و چون end plate قسمت غضروفی بالا و پایین دیسک و چسبنده به مهره میباشد دیسک وارد غضروف end plate شده و از آنجا به داخل مهره نفوذ میکند که در اصطلاح به آن شمورل نود میگوییم. بر خلاف بالغین که دژنراسیون دیسک باعث بیماری دیسکوپاتی میگردد در کودکان عمدتا دیسک دژنره نمیشود .
علائم:
مهمترین علایم به شرح ذیل است:
- دردهای متناوب کمر و گردن
- دردهایی که به محض فعالیت ایستادن و نشستن افزایش می یابد
- دردهای هنگام ورزش و تغییر پوزیشن بدن
- دردهای هنگام خم و راست شدن و یا بلند کردن اجسام سنگین
- دردهای تیر کشنده
درمانهای غیر جراحی
روش های متفاوتی از درمان های طبی در ابتدا برای بیماران بکار میرود همانند فیزیوتراپی لیزر درمانی آب درمانی و دارو درمانی. همینطور استفاده از گرما درمانی ،ماساژ ،یخ درمانی و تزریق استروئیدهای اپیدورال گاهی بکار میرود .
در چه زمانی و با چه تکنیکی عمل جراحی توصیه میگردد؟
همانند بالغین میکرودیسکتومی که با کمترین صدمه به بافت انجام میگردد میتواند بهترین درمان در مواقع لزوم باشد و عمدتا از جراحی های با فیوژن کمری بایستی دوری جست .بخاطر سن کم این بیماران و سفت بودن ماده ی دیسک در جوانان بایستی جراحی دیسک با بیشترین تبحر صورت گیرد.
و پس از جراحی که عمدتا بیمار پس از ۲۴ ساعت توانایی راه رفتن پیدا میکند به بیمار گوشزد کرد تا در روش زندگی خود از انجام کارهای سنگین بر حذر باشد و از زندگی سالم با ورزش های مناسب استفاده نماید. بطور کلی میزان نیاز به جراحی در کودکان مبتلا به دیسکوپاتی بیش از افراد مسن میباشد.