علائم پنهان تومور مغزی را بشناسید

تومور مغزی پدیده ای پیچیده برای افراد در همه ی جوامع می باشد. در این مقاله در ارتباط علائم پنهان تومور مغزی که ممکن است به ما در شناسایی این پدیده کمک کند آورده شده است.

تومور مغزی چیست؟

تومور مغزی مجموعه از سلولهای غیر طبیعی در مغز است. جمجمه که مغز شما را در بر گرفته بسیار سفت و محکم است. هر گونه رشد در چنین فضای محدودی می تواند مشکلاتی ایجاد کند. تومورهای مغزی می توانند سرطانی (بدخیم) یا غیرسرطانی (خوش خیم) باشند. وقتی تومورهای خوش خیم یا بدخیم رشد می کنند، می توانند باعث افزایش فشار داخل جمجمه شوند  و این مشکل باعث آسیب مغزی می شود و می تواند زندگی را تهدید کند.

سرعت رشد تومور مغزی بسیار متفاوت است. میزان رشد و همچنین محل قرارگیری تومور مغزی تعیین می کند که چگونه بر عملکرد سیستم عصبی شما تأثیر می گذارد.

تومورهای مغزی در دسته اولیه یا ثانویه دسته بندی می شوند. تومور مغزی اولیه از مغز شما نشات می گیرد. بسیاری از تومورهای مغزی اولیه خوش خیم هستند. تومور مغزی ثانویه، همچنین به عنوان تومور مغزی متاستاتیک شناخته می شود، هنگامی که سلولهای سرطانی از اندام دیگری مانند ریه یا پستان به مغز شما گسترش می یابند، رخ می دهد.

تومور مغزی چیست؟

علائم اولیه تومور مغزی

علائم و نشانه های تومور مغزی بسیار متفاوت است و به اندازه تومور مغز، محل و سرعت رشد بستگی دارد. علائم عمومی ناشی از تومورهای مغزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

بررسی علائم پنهان و شایع تومور مغزی 

در صورتی که علائم و نشانه های مذکور را مشاهده کردید، به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. در ادامه به بیان مختصری در رابطه با هرکدام از این علائم میپردازیم.

1- تغيير در سر درد

بروز سردردهای مزمن یکى از علائم شایع است و در برخی از موارد نمی توان از آن به عنوان علائم پنهان تومور مغزی یاد کرد. حدود ٥٠ درصد از مبتلایان به تومور مغزی به آن دچار مى شوند. یک تومور در مغز می تواند بر اعصاب و رگ های حساس فشار وارد کند.

متاستاز مغزی ،تشخیص و راه های درمان

این مساله ممکن است منجر به بروز سردردهای جدید یا تغییر در الگوی قدیمی سردردهای شما مانند موارد زیر شود:

البته حتی اگر بیشتر از گذشته سردرد می گيريد و یا به سر درد هاى بدترى نسبت به قبل دچار مى شويد، حتما به این معنی نیست که تومور مغزی دارید.

افراد به دلایل مختلفى دچار سردرد می شوند، از غذا نخوردن و يا كمبود خواب گرفته تا ضربه مغزى و يا سكته مغزى مى تواند دليل بروز سر درد هاى بدتر هم باشد.

سردرد یکی از علائم پنهان تومور مغزی در افراد

2- تشنج

تومورهای مغزی می‌توانند باعث تشنج شوند، اما نه فقط تشنج‌هایی که باعث بیهوشی می‌شوند. این مورد یکی از علائم پنهان تومور مغزی در افراد می باشد. طبق گفته‌ی انجمن‌ کلینیکال انکولوژی آمریکا، برخی از تشنج‌ها می‌توانند باعث تغییرات و از بین رفتن حسی شوند: حس، بینایی، بویایی، شنوایی و حتی چشایی.

بنیاد صرع می‌گوید اگر دچار چنین تشنج‌هایی می‌شوید، ممکن است کاملا بیدار، هوشیار و حتی قادر به برقراری ارتباط با دیگران باشید. این امر تشخیص تشنج را برای اطرافیان غیرممکن می‌کند.

مشکلات حسی فقط ناشی از تشنج نیستند – آنها می‌توانند مستقیماً از تومور ناشی شوند. یکی از بیماران دچار مشکلات شنوایی شد و به گفته‌ی انجمن نوروبوم آکوستیک، این مشکل در نهایت منجر به تشخیص نوروبوم آکوستیک، یک تومور مغزی نادر که بر شنوایی و تعادل تأثیر می‌گذارد، شد.

علائم اولیه تومور

3- تغییر شخصیت یا نوسانات خلقی

تومورهای مغزى می توانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تاثير بگذارند. آنها همچنین می توانند باعث نوسانات خلقی غیر قابل توضیح در رفتارهاى شما شوند. از این رو از آن به عنوان علائم پنهان تومور مغزی یاد می کنند. در ادامه برخی از این شرایط آورده شده است.

به عنوان مثال:

  • شما قبلا در جمع راحت بوديد، ولى اكنون هر چيزى باعث ناراحتى و تحريك شما مى شود.
  • شما قبلا فردى فعال بوديد، ولى اكنون به فردى منفعل تبديل شده ايد و حوصله نداريد.
  • شما براى يك لحظه آرام و خوشحال هستید و يك لحظه بعد بدون هیچ دلیل مشخصى شروع به پرخاشگرى می کنید.
 

بروز اين علائم مى تواند نشان دهنده وجود تومور در موارد ذكر شده در زير باشد:

  • قسمتهای خاصی از مغز (سربروم)
  • لوب فرانتال يا لب قدامی مغز
  • لوب تمپورال يا لب گيجگاهى
 

این تغییرات مى توانند در آغاز ابتلا به تومور مغزى بروز پيدا كنند، ولى بايد در نظر داشت كه بروز اين علائم ممكن است به دليل شیمی درمانی و يا ديگر درمان های سرطانی نیز باشد. تغییر شخصیت و نوسانات خلقی همچنین می تواند به دلیل اختلالات روانی، سوء مصرف مواد مخدر و سایر اختلالات مغزى بوده و علائم پنهان تومور مغزی نباشد.

تغییر شخصیت یا نوسانات خلقی یکی از علائم پنهان تومور مغزی

4- از دست دادن حافظه و سردرگمی

همه ما گاهی اوقات مشکلاتی در حافظه داریم و این کاملا طبیعی است. اما زمانی که فراموشی به کاهش شدید حافظه تبدیل می‌شود، ممکن است به دلیل مشکل دیگری مانند تومور مغزی باشد.

مشکلات حافظه می تواند ناشی از تومور در لوب فرانتال یا لوب تمپورال باشد که به عنوان علائم پنهان تومور مغزی ایجاد می شود.  تومور در لوب فرانتال یا لوب آهيانه اى نیز می تواند بر استدلال و تصمیم گیری تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که:

  • نمى توانيد تمركز كنيد و به راحتى حواس شما پرت مى شود
  • اكثرا درمورد مسائل ساده خيلى گیج می شوید
  • قادر به انجام چند كار نيستيد و نمى توانيد درست برنامه ريزى كنيد
  • در حافظه كوتاه مدت خود نيز دچار مشكل شده ايد
 

این علائم پنهان تومور مغزی  می توانند در هر مرحله اى از تومور مغزی اتفاق بیفتند. همچنین بروز اين علائم ممكن است عارضه جانبی شیمی درمانی، پرتودرمانی یا ديگر درمان های سرطانی باشد. این مشکلات ممكن است با خستگی نيز تشدید شوند.

مشکلات خفيف مربوط به درک نيز می تواند به دلایل مختلفی غیر از تومور مغزی هم اتفاق بیفتد. از جمله موارد دیگر می توان به کمبود ویتامین ها، مصرف برخى داروهاى خاص و یا اختلالات عاطفی اشاره كرد.

این مورد دیگری است که فرد ممکن است تا زمانی که با او صحبت نکنید، به نظر خوب برسد. این شبیه داشتن یک عضو خانواده مبتلا به آلزایمر است. این امر واقعاً ماهیت درونی فرد را از بین می‌برد. این اتفاق همان چیزی است که تومورهای مغزی را از سایر انواع سرطان متمایز می‌کند: این تومورها بر توانایی‌های فکری، شناختی و عاطفی تأثیر گذاشته و این علائم به عنوان علائم پنهان تومور مغزی شناخته می شوند.

از دست دادن حافظه

5- خستگی مفرط

خستگی مفرط چيزى بیشتر از يک حس خستگى معمولى است كه هر از گاهى تجربه مى شود. در زير به برخی از نشانه هاى خستگی مفرط واقعی كه ممكن است تجربه كنيد، اشاره شده است:

حس خستگی مفرط می تواند ناشی از بروز تومور سرطانی مغز باشد و به عنوان یکی از علائم پنهان تومور مغزی شناخته می شود. اما از طرفی خستگی مفرط همچنين می تواند يك عارضه جانبی در درمان سرطان هم باشد. از دیگر شرایطی که باعث بروز حس خستگی مفرط می شود می توان به بیماری های خود ایمنی، بیماری های عصبی و کم خونی اشاره کرد.

خستگی مفرط یکی از علائم پنهان تومور مغزی

6- افسردگی

افسردگی یکى از علائم شایع در بین افرادی است که متوجه مى شوند مبتلا به تومور مغزی هستند. حتی افرادى كه مراقب اين بيماران هستند و عزیزان و بستگان بيمار هم ممكن است در طول دوره درمان دچار افسردگی شوند.

افسردگى که به عنوان یکی از علائم پنهان تومور مغزی شناخته می شود، می تواند به شرح زیر باشد:

  • احساس غم و اندوه طولانى و بیش از حد برای شرایطى كه عادی به نظر می رسد
  • از دست دادن علاقه به انجام كارهايى که قبلا از انجام دادن آنها لذت می برديد
  • کمبود انرژی، مشکل در خواب، بی خوابی
  • افکار مربوط به خود آزارى و یا خودکشی
  • احساس گناه یا بی ارزشی

نكته:

اگر فكر مى كنيد كسى قصد خودكشى و يا آسيب زدن به خودش را دارد، همراه او بمانيد تا كمک از راه برسد. تمام ابزارهاى خطرناک مانند چاقو، لوازم شيشه اى و داروها را از جلوى دست جمع كنيد. و به حرف هاى بيمار با كمال آرامش و بدون هيچ قضاوتى و حرف زدنى گوش كنيد.

7- حالت تهوع و استفراغ

ممکن است در مراحل اولیه تشكيل تومور حالت تهوع و استفراغ داشته باشید، چرا كه شكل گرفتن تومور باعث به هم زدن تعادل هورمون ها می شود. در طول درمان تومور سرطانی مغز، حالت تهوع و استفراغ می تواند عوارض جانبی شیمی درمانی یا ديگر روش هاى درمانی باشد.

البته به دلایل مختلفی از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری هم ممكن است دچار حالت تهوع و استفراغ شويد و مبتلا به علائم پنهان تومور مغزی نباشید.

حالت تهوع و استفراغ از علائم اولیه تومور مغزی

8- ضعف و بی حسی

احساس ضعف فقط به این دلیل است که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. بعضی از تومورهای مغزی باعث بی حسی یا حس سوزن سوزن شدن دست و پا می شوند. این حالت فقط در یک طرف بدن اتفاق می افتد و می تواند نشان دهنده تشكيل تومور در قسمت های خاصی از مغز باشد.

با شروع رشد تومور، ممکن است در تمام مدت احساس ضعف و رخوت کنید. این به این دلیل است که با رشد تومور، مغز تحت فشار اضافی قرار می‌گیرد و حتی می‌تواند بر الگوی خواب شما تأثیر بگذارد. اختلال در الگوی خواب در نهایت می‌تواند باعث خواب‌آلودگی و رخوت شود. این یکی از دلایلی است که خستگی را به عنوان علائم پنهان تومور مغزی معرفی میکند.

ضعف یا بی حسی می تواند از عوارض جانبی درمان سرطان هم باشد. شرايط ديگرى مانند مولتیپل اسکلروزیس، نوروپاتی دیابتی و سندرم گیلین باره نیز می توانند باعث بروز این علائم شوند.

9- عدم توانایی فکر کردن

تومورهای مغزی می‌توانند بر عملکردهای شناختی مانند توانایی تفکر یا خواندن تأثیر بگذارند. برخی از علائم واقعا مخرب هستند طوری  که افراد کاملا بیدار هستند و ممکن است کاملا هوشیار یا عادی به نظر برسند. اما از نظر شناختی بسیار بیمار هستند و با علائم پنهان تومور مغزی مبارزه می کنند.

این امر به ویژه در مورد تومورهای ناحیه‌ی میان‌مغز شایع است. دو طرف مغز شما به هم متصل هستند و برای انجام کارهایی مانند فکر کردن، نوشتن و به خاطر آوردن با هم “صحبت” می‌کنند. ما واقعاً این ارتباط را مسلم می‌گیریم. هنگامی که توموری این ارتباط را مختل می‌کند، ویرانگر است.

عدم توانایی فکر کردن یکی از علائم پنهان تومور مغزی

10- عدم کنترل و تعادل بدن

کمی مشکل داشتن در هماهنگی روی پیست رقص یک مسئله است. اما دست و پا چلفتی بودن مداوم و گم شدن هنگام راه رفتن، برداشتن لیوان یا انجام سایر فعالیت‌های ساده می‌تواند از علائم پنهان تومور مغزی باشد.

علائم پنهان تومور مغزی اغلب به محل تومور بستگی دارند. به عنوان مثال، اگر توموری در مخچه (بخشی از مغز که در هماهنگی توالی حرکات نقش دارد) داشته باشید، ممکن است در کنترل بازوها و پاهای خود دچار مشکل شوید.

هنگامی که ساقه‌ی مغز شما تحت تأثیر قرار می‌گیرد، بر عملکرد حرکتی شما تأثیر می‌گذارد. بنابراین، اگر در راه رفتن مشکل دارید یا تمایل دارید به یک طرف خم شوید، به این معنی است که مغز شما در هماهنگی و حفظ تعادل به شما کمک نمی‌کند.

11- درد در نواحی دیگر بدن

گاهی اوقات، یک تومور می‌تواند با ایجاد درد – و نه همیشه به شکل سردرد – خود را نشان دهد.

در موردی، بیماری که تومور مغزی داشت، در ابتدا دچار درد دندان شد. پس از یک سال درمان بدون هیچ بهبودی، دندانپزشک او توصیه کرد که به یک جراح مغز و اعصاب مراجعه کند. در نهایت، مشخص شد که علت درد، فشار تومور مغزی بر عصب سه قلو (مسئول انتقال حس از صورت به مغز) بوده است. پی می توان دندان درد غیر طبیعی را به عنوان علائم پنهان تومور مغزی شناخت.

درد دندان یکی از علائم پنهان تومور مغزی در افراد

12- کاهش بینایی

کاهش دید یا افت قابل توجه کیفیت بینایی یکی دیگر از علائم پنهان تومور مغزی است. ممکن است تاری دید را تجربه کنید و لحظاتی را داشته باشید که دید خود را از دست بدهید، که به آن «سیاه شدن» نیز گفته می‌شود، به خصوص زمانی که به سرعت بلند می‌شوید یا وضعیت بدنتان را تغییر می‌دهید.

13- ناباروری

مغز حتی می‌تواند تولید هورمون‌های ما را کنترل کند. اگر از تومور رنج می‌برید، می‌تواند بر غده هیپوفیز تأثیر بگذارد و باعث ترشح مقادیر زیادی از هورمون‌ها شود و حتی می‌تواند از عملکرد طبیعی سایر غدد جلوگیری کند. اگر دچار ناباروری شدید از آن یه عنوان یکی از علائم پنهان تومور مغزی نمی توان غافل شد.

ناباروری یکی از علائم پنهان تومور مغزی در افراد

تومور های اولیه و تومور های متاستاتیک

پیدایش و رشد تومور مغزی می تواند از ابتدا در مغز (تومورهای اولیه مغز) شروع شود یا برخی تومورهای قسمت های دیگر بدن به مغز (تومورهای ثانویه یا متاستاتیک مغز) گسترش یابند.

سرعت رشد تومور مغزی می تواند تا حد زیادی متفاوت باشد. سرعت رشد و همچنین محل تومور مغزی تعیین کننده آن است که چگونه عملکرد سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار دهد. گزینه های درمان تومور مغزی بستگی به نوع تومور مغزی، اندازه آن و محل رشد آن دارد.

علائم بالقوه بسيارى براى تومورهای مغزی وجود دارد، اما بعید است که یک نفر همه آنها را داشته باشد. همچنین علائم بسته به محل رشد تومور در مغز و اندازه آن متفاوت است.

تومورهای اولیه مغز زمانی شروع می شوند که سلولهای طبیعی دچار خطا (جهش) در DNA خود شوند. این جهش ها باعث می شود سلول ها با سرعت بیشتری رشد کرده و تقسیم شوند و در صورت مرگ سلول های سالم به زندگی ادامه دهند. در نتیجه توده ای از سلولهای غیر طبیعی ایجاد می شود که تومور را تشکیل می دهد.

در بزرگسالان، تومورهای اولیه مغز بسیار کمتر از تومورهای ثانویه مغز هستند، که در آن سرطان از جاهای دیگر شروع می شود و به مغز گسترش می یابد.

تومورهای ثانویه (متاستاتیک) مغز، تومورهایی هستند که از سرطانی ناشی می شوند که از جاهای دیگر بدن شروع می شود و سپس به مغز گسترش می یابد (متاستاز می کند).

تومور های ثانویه مغز اغلب در افرادی رخ میدهد که سابقه سرطان دارند. اما در موارد نادر، تومور متاستاتیک مغز ممکن است اولین نشانه سرطان باشد که از جاهای دیگر بدن شروع شده است.

در ادامه مطالب به برخی از علائم شایع تومورهای مغزی خواهیم پرداخت، به علاوه برخی از علائمی که ممکن است سرنخی در مورد موقعیت تومور ارائه دهند را مورد بررسى قرار خواهيم داد.

تومور مغزی با علائم پنهان تومور مغزی چیست؟

عوامل خطر تومور مغزی چیست؟

عوامل خطر تومورهای مغزی عبارتند از:

سابقه خانوادگی

فقط حدود 5 تا 10 درصد از کل سرطان ها، ژنتیکی یا ارثی است. به ندرت اتفاق می افتد که تومور مغزی از نظر ژنتیکی به ارث برسد. اگر چندین نفر از اعضای خانواده شما دچار تومور مغزی شده اند با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می تواند یک مشاور ژنتیکی را برای شما توصیه کند.

سن

خطر بیشتر انواع تومورهای مغزی با افزایش سن افزایش می یابد.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، می تواند خطر ابتلا به سرطان مغز را افزایش دهد.

قرار گرفتن در معرض اشعه

افرادی که در معرض تابش اشعه قرار دارند، خطر ابتلا به تومورهای مغزی در آنها افزایش می یابد.

قرار گرفتن در معرض اشعه و ابتلا به علائم پنهان تومور مغزی

علائم و نشانه ها بر اساس موقعیت تومور

برخی از علائم می توانند دیدگاهی را در مورد محل قرارگیری تومور در مغز فراهم كنند.

1- مشکلات بینایی

مشکلات بینایی می تواند ناشی از تشكيل تومور در و يا اطراف موارد ذكر شده در زير باشد:

  • غده هیپوفیز
  • عصب باصره
  • لوب اكسيپيتال يا لوب پس سرى
  • لوب تمپورال يا لوب گيجگاهى

2- مشکل در گفتار، خواندن و نوشتن

  • قسمتهای خاصی از مغز (سربروم)
  • قسمتهای خاصی از مخچه (سربلوم)
  • لوب تمپورال يا لوب گيجگاهى
  • لوب پاريتال يا لوب آهيانه اى

3- مشكل در شنيدن

  • در نزدیکی اعصاب جمجمه
  • لوب تمپورال يا لوب گيجگاهى

4- مشكل در قورت دادن

  • مخچه
  • در اعصاب جمجمه یا در نزدیکی آن

5- مشکل در حرکات دست ها،  بازوها، پاها و يا مشکل در راه رفتن

  • مخچه
  • لب فرانتال يا لب قدامی مغز

مشكلات مربوط به تعادل نيز ممکن است نشان دهنده تشكيل تومور در نزدیکی پایه مغز (بِيس مغز) باشد. بی حسى، ضعف یا درد در صورت نیز ممکن است نشان دهنده تشكيل تومور در اين نواحى باشد. 

علل ایجاد تومور های مغزی چیست؟

تومورهای مغزی که در مغز شروع می شوند:

1. تومورهای مغزی اولیه در خود مغز یا در بافت های نزدیک به آن، از قبیل غشاهای پوشش دهنده مغز (مننژ)، اعصاب جمجمه، غده هیپوفیز یا غده پینه آل ایجاد می شوند.

2. تومورهای مغزی اولیه زمانی شروع می شوند که سلول های طبیعی به اشتباهات (جهش های) در DNA خود دست یابند. این جهش ها به سلول ها اجازه رشد و تقسیم شدن را می دهد و در صورت رشد سلول های سالم زندگی می کنند. درنتیجه توده ای از سلول های غیر طبیعی که تومور را تشکیل می دهد در مغز رشد می کند.

3. تومورهای مغزی اولیه بسیار کمتر از تومورهای ثانویه مغزی هستند که در جاهای دیگر آغاز می شود و به مغز می رسد( تومور مغزی سرطانی).

علت ایجاد تومور مغزی در افراد

انواع تومور اولیه مغزی

انواع مختلفی از تومورهای اولیه مغز وجود داردکه عبارتند از:

گلیوم ها

این تومورها در مغز یا نخاع شروع می شود و شامل آستروسیتوم ها، اپاندیوموما، گلیوبلاستوما، اولیگوآستروسیتوم ها و اولیگودندروگلیومها می شود.

Meningioma

مننژیوم یک تومور است که از غشاهای مغز و نخاع (مننژ) فرد نشات میگیرد. اکثر مننژیوم ها در مراحل اولیه که اندازه تومور کوچک است و اثر فشاری روی بافتهای اطراف ندارند، غیرقابل تشخیص هستند.

نوروم های صوتی (schwannomas)

این تومورهای خوش خیم، روی عصبی که کنترل توازن و شنوایی را از گوش داخلی کنترل می کند، توسعه می یابد.

تومور هیپوفیز

اینها اغلب تومورهای خوش خیم هستند که در غده هیپوفیز در مغز ایجاد می شوند. این تومورها می توانند هورمون های هیپوفیز را مثل هورمون پرولاکتین، با مقدار زیاد ترشح کنند و به این ترتیب با اثرات وسیع در سراسر بدن، زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهند.

تومور هیپوفیز

عمل غده هیپوفیز چند ساعت طول میکشد؟

Medulloblastoma

این نوع گلیوم، شایع ترین تومورهای سرطانی در کودکان است. مدولوبلاستوما از قسمت پایین پشت مغز شروع می شود و از طریق مایع نخاع گسترش می یابد. این تومورها در بزرگسالان کمتر دیده می شود، اما اتفاق می افتد.

Medulloblastoma

رشد اولیه این تومور بیشتر در قسمت پشتی مغز شروع شده و از طریق مایع نخاعی گسترش می یابد. شیوع این تومورها در بزرگسالان کمتر است.

PNET

تومورهای اولیه نوروکتودرمال (PNETs) تومورهای سرطانی هستند که در سلول های جنینی مغز شروع به رشد می کنند. آنها می توانند در هر نقطه از مغز رشد کنند.

تومورهای سلول های بنیادی

تومورهای سلول های بافتی ممکن است در دوران کودکی در بیضه ها یا تخمدان ها ایجاد شود. اما گاهی اوقات تومورهای سلول های بنیادی به قسمت های دیگر بدن مانند مغز منتشر می شود.

Craniopharyngiomas

رشد این تومور در اطراف غده هیپوفیز شروع می شود. همانطور که به آرامی رشد می کند، می تواند بر غده هیپوفیز و دیگر ساختارهای مغز تاثیر بگذارد.

انواع تومور مغزی

چه زمان باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه كنيم؟

اگر برخی از نشانه ها و علائم ذکر شده در بالا را تجربه كرده ايد، به اين معنا نیست که حتما تومور مغزی دارید. از آن جا که این علائم با علائم بسیاری از شرایط دیگر همپوشانی دارد، برای رسیدن به درك صحيح از بروز اين علائم لازم است تشخیص صحیحى صورت گيرد.

و البته در مورد بسیاری از بیماری ها، تشخیص هر چه زودتر و شروع درمان در مراحل اوليه باعث گرفتن نتيجه اى مطلوب تر مى شود.براى ملاقات با پزشك خود وقت بگيريد. تعیین علت علائم شما اولین قدم برای دستیابی به درمان مورد نیاز شما است.

منابع کمکی:

timesofindia

pennmedicine

دکتر حسام عبدالحسین پور متخصص جراحی مغز و اعصاب 

جراح ستون فقرات و دیسک کمر 

موضوعات مرتبط
آیا این مطلب مفید بود؟ به اشتراک بگذارید
جدیدترین مقالات
سرطان مغز یکی از بیماری های شایع در چند سال اخیر در میان ایرانیان می باشد. در این مقاله در ارتباط با این بیماری…
شاید شما هم جزو افرادی باشید که در پی شناخت بهتر جراح مغز و اعصاب و ملاک های ماهر ترین آن ها هستید. در…
طول عمر بیماران تومور مغزی بدخیم به عوامل بسیاری مرتبط می باشد. در این مقاله در ارتباط با این موارد و درصد طول عمر…

از دکتر بپرسید